Op zaterdag 22 februari 2020 is de nieuwe aanhangwagen van Rode Kruis Bodegraven officieel in gebruik genomen. De wagen werd onthuld tijdens de afsluiting van de Benefietactie van de Bodegraafse serviceclubs. Dankzij de opbrengst van deze actie kon de aanhangwagen worden aangeschaft. De aanhangwagen is voorzien van de officiële voertuigstriping van het Nederlandse Rode Kruis en zal worden ingezet voor de evenementenhulp van Rode Kruis Bodegraven. Op de achterkant staan de namen van de serviceclubs vermeld als dank voor de organisatie van de Benefiet.

Benefietactie
In 2017 werd door de Bodegraafse serviceclubs Rotary, Lions, Inner Wheel en METIS de benefietactie ‘Samen voor het Rode Kruis’ opgezet. De vier clubs sloegen de handen ineen om met de benefietactie geld in te zamelen voor Rode Kruis afdeling Bodegraven. Tijdens de grote benefietavond op 18 november 2017 in het Evertshuis werd het fantastische eindbedrag van €18.095,- bekendgemaakt. Van dit bedrag zijn onder andere twee bikes en AED’s aangeschaft. Deze werden op 7 april 2018 feestelijk in gebruik genomen. Daarnaast is er in 2019 nog een professionele brancard aangeschaft en nu als sluitstuk de nieuwe aanhangwagen.

De aanhangwagen is geleverd door Verkaik Aanhangwagens uit Waarder. De belettering is verzorgd door Studio Veelenturf uit Bodegraven.

Foto boven: Digitale Bodegraafse Krant  – In willekeurige volgorde de vertegenwoordigers van de Bodegraafse Rotary, Lions, Inner Wheel en METIS.