evenementen hulpverlening

Elke organisatie die een evenement of festiviteit organiseert, krijgt er vroeg of laat mee te maken. Tegenwoordig staat er standaard in elke vergunning die door de gemeente wordt afgegeven dat er EHBO bij een evenement aanwezig moet zijn. Graag zijn wij jouw organisatie of evenement van dienst tijdens jullie festiviteit. Van sportwedstrijd tot concert, van antiekmarkt tot vliegshow: onze afdeling levert maatwerk.

Goed opgeleide hulpverleners
Wat de dienstverlening van het Rode Kruis uniek en specialistisch maakt is dat onze hulpverleners naast hun EHBO-diploma ook zijn opgeleid als evenementenhulpverlener. Dat betekent dat zij meer kennis en vaardigheden bezitten om hulp te verlenen bij specifieke slachtoffers en situaties die zich op een evenement voor kunnen doen. Denk aan het gebruik van Alcohol en Drugs, het hulpverlenen bij een calamiteit, communicatie met verschillende zorgvragers, omgaan met agressie en het verlenen van extra eerst hulp. Hierin zijn wij ook als afdeling Bodegraven onderscheidend van EHBO-verenigingen en altijd opgeleid via de laatste richtlijnen.

Voor iedere situatie beschikken wij over de juiste middelen. Wij nemen graag de organisatie, afstemming en planning van de evenementenhulpverlening en EHBO volledig uit handen. Wij leveren altijd goed geschoolde en getrainde EHBO'ers die professionele hulp verlenen. Het Rode Kruis heeft daarnaast de beschikking over een eigen Medische Dienst, die bestaat uit artsen, (ambulance)verpleegkundigen en chauffeurs.

Bike-Team
Voor evenementen die op een groter terrein plaatsvinden of waarbij een lange afstand moet worden afgelegd, heeft het Rode Kruis Bodegraven een eigen bike-team beschikbaar. Dit zijn professioneel geschoolde evenementenhulpverleners die speciaal getraind zijn om bijvoorbeeld in drukke publieksgebieden te kunnen en mogen fietsen. Afdeling Bodegraven beschikt over twee moderne bikes welke zijn uitgerust met diverse eerste hulpmaterialen en een AED.

Landelijke veldnorm
Het Rode Kruis werkt conform de landelijke veldnorm Evenementenhulp. Lees hier meer over de veldnorm evenementenhulp.

Meld uw evenement aan!

Graag komen wij met je in contact om de mogelijkheden voor jouw organisatie of evenement te bespreken. Via onderstaande knop kan je het aanvraagformulier invullen. Onze coördinator neemt daarna zo snel mogelijk contact met u op.