HartslagNu
Jaarlijks worden 15.000 mensen in Nederland getroffen door een acute circulatiestilstand. Dit is een stilstand van de bloedsomloop, in de volksmond ook wel hartstilstand genoemd. Een acute hartstilstand komt altijd onverwacht en kan overal gebeuren: thuis, op het werk of tijdens het sporten. Het kan iedereen overkomen.

Bij een stilstand in de bloedsomloop is snel handelen van levensbelang. Wanneer 112 wordt gebeld, stelt de meldkamer Ambulancezorg vast of het om een mogelijke hartstilstand gaat. Als dit het geval is, ontvangen vrijwilligers van HartslagNu die het dichtstbij het slachtoffer zijn automatisch een alarmoproep. Er wordt gevraagd rechtstreeks naar het slachtoffer te gaan of eerst een openbare AED op te halen en dan ter plaatse te gaan. Ter plaatse wordt de reanimatie opgestart door deze burgerhulpverleners. Ze blijven reanimeren totdat de ambulance is aangekomen en professionals het werk van je overnemen.

Iedereen die kan reanimeren, kan zich bij HartslagNu aanmelden. Jij en ik. Jong en oud. Hoe meer mensen bij het netwerk zijn aangesloten, hoe beter. Wanneer je wordt geregistreerd als hulpverlener bij HartslagNu, dan heb je een erkende reanimatietraining gevolgd en zorg ervoor je dat je ieder jaar een opfriscursus volgt. Meld je aan via www.hartslagnu.nl.

EHBO-App
Zorg dat je weet wat je moet doen bij een ongeval. Van brandwond tot vergiftiging en van bewusteloosheid tot een kneuzing.  Met deze EHBO-app heb je alle EHBO instructies altijd op zak. In een noodsituatie geeft de app je ook gesproken instructies. Download gratis voor iPhone​Android​ en Windows​ smartphones.