reanimatie

Bij een hartstilstand is het snel starten van reanimatie van vitaal belang. Volg een cursus reanimatie bij het Rode Kruis Bodegraven.

Je hoopt het nooit mee te maken, maar per week krijgen 300 mensen in Nederland een hartstilstand. Terwijl ze op de fiets zitten, hardlopen, aan het werk zijn, in de bioscoop zitten. Weet jij wat je moet doen als je iemand in elkaar ziet zakken?

Deze cursus bestaat uit een online leermodule (2 uur) en een praktijktraining van 2,5 uur.  In de praktijktraining train je het reanimeren met gebruik van de AED onder begeleiding van twee gediplomeerde instructeurs. Je leert tijdens deze cursus een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten alarmeren en EHBO te verlenen bij een hartstilstand: reanimatie en gebruik Automatische Externe Defibrillator (AED).

Bij voldoende deelnemers starten we een reanimatiecursus. De klassikale training is op één avond en duurt 2,5 uur. De prijs van de training is € 62,50,- p.p. (incl. boekje en koffie).

U krijgt les van twee professionele instructeurs die voldoet aan de criteria van de Nederlandse Reaniatieraad (NRR) met ondersteuning van vrijwilligers van het Rode Kruis. Na afloop van de cursus ontvangt u een deelnamecertificaat van het Rode Kruis. Na het succesvol afronden van een reanimatiecursus kunt u zich aanmelden als burgerhulpverlener. Klik hier voor meer informatie over burgerhulpverlening.

Geplande cursussen:
In de agenda kunt u alle geplande cursussen zien. Aanmelden voor een cursus kan via de agenda. Zijn alle geplande cursussen vol, stuur dan een bericht via onderstaand formulier, dan zetten wij u op de lijst voor een volgende cursus.

Meer informatie en aanmelden:

  •