reanimatie

Bij een hartstilstand is het snel starten van reanimatie van vitaal belang. Volg een cursus reanimatie bij het Rode Kruis Bodegraven.

Je hoopt het nooit mee te maken, maar per week krijgen 300 mensen in Nederland een hartstilstand. Terwijl ze op de fiets zitten, hardlopen, aan het werk zijn, in de bioscoop zitten. Weet jij wat je moet doen als je iemand in elkaar ziet zakken?

Reanimeren is een EHBO-vaardigheid die je in 3,5 uur leert tijdens een Reanimatie- en AED-cursus. Je oefent reanimeren en het gebruik van de AED onder begeleiding van een gediplomeerde instructeur. Je leert tijdens deze cursus een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten alarmeren en EHBO te verlenen bij een hartstilstand: reanimatie en gebruik Automatische Externe Defibrillator (AED).

Bij voldoende deelnemers starten we een reanimatiecursus. De opleiding is op één avond en duurt 3,5 uur. De prijs van de training is € 30,= p.p. (incl. boekje en koffie).

Bij de training maken wij gebruik van een zogeheten AED-trainer van het type Defibtech Lifeline. De Lifeline AED is gemakkelijk te bedienen en hangt ook op veel andere plekken in Nederland. Wanneer u de Lifeline kunt bedienen bent u ook bekend met het bedieningsprincipe van andere merken AED's.

U ontvangt een deelnamecertificaat. Houders van een geldig EHBO diploma krijgen automatisch bij verlenging tevens de aantekening AED hulpverlener.​​ Na het succesvol afronden van een reanimatiecursus kunt u zich aanmelden als burgerhulpverlener. Klik hier voor meer informatie over burgerhulpverlening.

De herhalingslessen worden georganiseerd door een samenwerking tussen de Hartstichting en Rode Kruis Bodegraven. In een convenant tussen de Hartstichting en het Rode Kruis staat beschreven dat het Rode Kruis reanimatiepartner is. Dit betekent dat u les krijgt van een professionele instructeur die voldoet aan de criteria van de NRR en hierbij ondersteund wordt door vrijwilligers van het Rode Kruis. Ook onze afdeling heeft drie enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten voor deze cursus; dat zijn Ellen, Lou en Petra.

Geplande cursussen:
Wanneer er genoeg aanmeldingen zijn plannen we een nieuwe cursus in. In de agenda kunt u bekijken of er op dit moment al een cursus gepland staat. Soms zijn er nog wat plekken vrij voor de geplande cursussen, u kunt dan onderstaand formulier invullen om uzelf aan te melden. Mocht de cursus al vol zijn, dan wordt u alvast op de lijst gezet voor de volgende cursus.

Meer informatie en aanmelden:

Basiscursus Eerste HulpReanimatiecursusHerhaling BasiscursusHerhaling reanimatieEHBO aan baby's en kinderenHerhaling wandelletselJeugd EHBO