​Voor het behoud van de vaardigheid en van de geldigheid van het diploma Reanimatie is eenmaal per twee jaar een herhaling vereist. ​

Omdat reanimeren voor de meeste mensen geen dagelijkse praktijk is, kunnen je kennis en vaardigheden snel wegzakken. Omdat het in een noodsituatie belangrijk is om goed te handelen adviseren wij om jaarlijks je vaardigheden te trainen en toetsen. Alhoewel tweejaarlijkse herhaling verplicht is om je certificaat geldig te houden, is jaarlijks herhalen het beste voor goed handelen. Ook veranderen er regelmatig dingen op het gebied van reanimatie en tijdens de herhalingslessen praten we je daar graag over bij.

De herhalingslessen worden georganiseerd door een samenwerking tussen de Hartstichting en Rode Kruis Bodegraven. In een convenant tussen de Hartstichting en het Rode Kruis staat beschreven dat het Rode Kruis reanimatiepartner is. Dit betekend dat u les krijgt van een professionele instructeur die voldoet aan de criteria van de NRR en hierbij ondersteunt wordt door vrijwilligers van het Rode Kruis. Ook onze afdeling heeft drie enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten voor deze cursus; dat zijn Ellen, Lou en Petra.

De kosten van de herhalingscursus bedragen € 15,00.

Data:
Wanneer er genoeg aanmeldingen zijn plannen we een nieuwe cursus in. In de agenda kun je bekijken of er op dit moment al een cursus gepland staat. Soms zijn er nog wat plekken vrij voor de geplande cursussen, je kunt dan onderstaand formulier invullen om jezelf aan te melden. Mocht de cursus al vol zijn, dan wordt je alvast op de lijst gezet voor de volgende cursus. Heeft u interesse in deze cursus, laat ons het weten via onderstaand contactformulier.

Meer informatie en aanmelden:

Basiscursus Eerste HulpReanimatiecursusHerhaling BasiscursusHerhaling reanimatieEHBO aan baby's en kinderenHerhaling wandelletselJeugd EHBO