De zomervakantie is in volle gang en met de tropische temperaturen van afgelopen week is het ook heerlijk zomers in Nederland. Maar weet jij wat je moet doen wanneer iemand oververhit is door het warme weer? En kan jij eerste hulp bieden wanneer iemand op het strand is gebeten door een kwal?

Bij een EHBO-cursus leer je precies wat je moet doen in deze gevallen. Daarnaast leer je uiteraard ook hoe je moet handelen bij vele andere letsels zoals botbreuken en bloedingen, en leer je reanimeren met gebruik van de AED. Na de zomervakantie staan er weer verschillende EHBO-cursussen gepland bij Rode Kruis afdeling Bodegraven.

Op zaterdag 21 september en zaterdag 19 oktober van 9:00 tot 15:00 uur zijn er weer twee cursussen EHBO aan baby’s en kinderen. Tijdens deze eendaagse cursus leer je alle EHBO-vaardigheden, toegespitst op baby’s en kinderen. Deze cursus is deels online en 1 dagdeel klassikaal. De kosten bedragen €80,- inclusief lesboek en lunch. Bij goed gevolg ontvang je na afloop een certificaat. Dit certificaat is goedgekeurd door de rijksoverheid voor gastouders en binnen de Regeling Wet kinderopvang.

Op donderdag 26 september start er weer een basiscursus Uitgebreide EHBO. Deze cursus bestaat uit 8 lesavonden van 19:30 tot 22:00 uur. Na afloop ontvang je een EHBO-diploma van het Rode Kruis welke 2 jaar geldig is. De kosten van deze cursus inclusief diploma en lesmateriaal bedragen €200,-. Via je ziektekostenverzekering kun je in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten van de cursus EHBO.

Naast de EHBO-cursussen worden er binnenkort ook weer reanimatiecursussen gepland. Tijdens deze cursus van één avond leer je in 3,5 uur reanimeren inclusief het gebruik van een AED, onder begeleiding van een gediplomeerde instructeur. De prijs van deze cursus is €30,- inclusief lesboekje en koffie. Na afloop ontvang je een certificaat. Via de website kan je jezelf alvast aanmelden voor deze cursus, je ontvangt dan bericht zodra de data bekend zijn.

Aanmelden voor de cursussen kan via het aanmeldformulier of door een mail te sturen naar info@rodekruisbodegraven.nl.