Op dinsdag 16 april organiseert Rode Kruis Bodegraven een openbare thema-avond over Autisme. Ruim 1% van de Nederlanders – ongeveer 190.000 mensen – heeft een vorm van autisme. Bij mensen met autisme werkt de informatieverwerking in de hersenen op een andere manier. Met autisme word je geboren, en blijft gedurende je hele leven een rol spelen. Het wordt niet veroorzaakt door de opvoeding.

Alles wat mensen met autisme zien, horen, ruiken etc. wordt op een andere manier verwerkt. En dat brengt een andere mix van sterke en zwakke kanten met zich mee. Zo hebben mensen met autisme vaak een goed oog voor detail, zijn ze eerlijk, recht door zee, analytisch en hardwerkend, maar hebben ze moeite met overzicht houden en sociale contacten en hebben ze een opvallend beperkt aantal interesses of activiteiten. Autisme zie je niet aan de buitenkant, maar het heeft grote invloed op iemands leven. Hoe groot en op welke manier precies verschilt per persoon, en ook per levensfase.

Tijdens deze thema-avond komt Daniëlle Bax-Goedhart van kinder- en jeugdpraktijk ‘Een Stap Voor’ voorlichting geven over autisme. Wat is autisme en wat zijn de kenmerken? Welke vormen en gradaties zijn er? Hoe ga je om met iemand met autisme, wat zijn de do’s en don’ts?

Deze thema-avond vindt plaats op dinsdag 16 april van 20:00 tot 22:00 uur in het Rode Kruis gebouw, Koninginneweg 3A te Bodegraven. De avond is gratis en openbaar toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@rodekruisbodegraven.nl of via het contactformulier.