De gemeente organiseert samen met de hulpdiensten op zaterdag 11 mei van 10.00 tot 16.00 uur de Veiligheidsdag. Tijdens deze dag kunnen inwoners van jong en oud kennismaken met alle hulpdiensten die er actief zijn in onze gemeente. Er zijn veel voertuigen aanwezig en er worden spectaculaire demonstraties gegeven.

Iedereen is welkom, maar ben je tussen de 4 en 12 jaar? Dan is de Veiligheidsdag een feest voor jou! Er zijn veel voertuigen, activiteiten en demonstraties gedurende de dag. Ook kun je meevaren op de boot van de reddingsbrigade of boa’s. Daarnaast is er een prijsvraag waarmee een leuke prijs te winnen valt. Ook Harm Alarm is van de partij!

Rode Kruis afdeling Bodegraven e.o. verzorgt de EHBO tijdens het evenement en neemt deel aan twee demonstraties in samenwerking met de andere hulpdiensten. Daarnaast is het Noodhulpteam van Hollands Midden aanwezig met het Noodhulpvoertuig en complete uitrusting. Speciaal voor de kinderen is er de Red Cross Quest, een quiz om je EHBO-kennis te testen.

De Veiligheidsdag is op zaterdag 11 mei op het Raadhuisplein, de Markstraat en bij de Rijnkadehaven in Bodegraven. Om 11.00 uur is de eerste spectaculaire demonstratie van brandweer, politie, ambulance en het Rode Kruis. Om 12.00 uur is de eerste demo van de Reddingsbrigade. Bekijk het volledige programma op de afbeeldingen hieronder (klik om te vergroten).