De ‘Tulp voor Hulp’ is vanaf 25 februari te koop bij de Albert Heijn aan de Oud Bodegraafseweg in Bodegraven. Van iedere bos tulpen die verkocht wordt (herkenbaar aan de Tulp voor Hulp hoes), gaat één euro naar het Rode Kruis in Nederland. De hulporganisatie besteedt de opbrengst van de tulpenactie aan noodhulp.

Het Rode Kruis verleent in ons land hulp bij noodsituaties, zoals een groot ongeluk, een ontruiming of bij extreem weer. Vrijwilligers zijn getraind om in geval van calamiteiten de professionele hulpdiensten te ondersteunen met medische assistentie of met de evacuatie en opvang van slachtoffers. Ook verlenen hulpverleners van het Rode Kruis EHBO bij grote en kleine evenementen, waaronder de Nijmeegse Vierdaagse, Dam tot Damloop of de Zwarte Cross.

Ook Rode Kruis Bodegraven is actief bij vele evenementen in Bodegraven en omgeving, bijvoorbeeld bij de Vakantiespelen en de Najaarsmarkt. De vrijwillige hulpverleners staan bij deze evenementen voor u klaar om eerste hulp te verlenen als dat nodig is. Daarnaast kunt u bij Rode Kruis Bodegraven terecht voor EHBO-lessen en reanimatiecursussen.

Op 1 en 2 maart zijn onze Rode Kruis vrijwilligers aanwezig bij de Albert Heijn in Bodegraven om meer informatie te geven over de Tulp voor Hulp, noodhulp of andere Rode Kruisactiviteiten. De bosjes tulpen zijn voor €3,50 in de bonus te koop bij Albert Heijn van 25 februari tot en met 3 maart.