Onlangs heeft een deel van het Rode Kruis gebouw in Bodegraven een metamorfose ondergaan. Een ruimte van het gebouw is door bouw- en aannemingsbedrijf Goudriaan Jongerius uit Waarder voorzien van extra ramen, een keukenblok, toiletvoorziening en een extra entree. Rode Kruis Bodegraven wil de ruimte op deze manier geschikt maken voor verhuur. De ruimte is jarenlang gebruikt als bloedbank, in de tijd dat mensen nog bloed konden doneren bij het Rode Kruis gebouw. Dat gebeurt tegenwoordig niet meer, waardoor de ruimte nu beschikbaar is voor andere doeleinden.

Goudriaan Jongerius wil de Bodegraafse afdeling van het Nederlandse Rode Kruis graag steunen bij hun inzet bij lokale evenementen en gebeurtenissen. Daarom heeft het bouwbedrijf besloten om een EHBO-tent te schenken, die door Rode Kruis Bodegraven gebruikt kan worden tijdens de hulpverlening bij evenementen in Bodegraven-Reeuwijk. Op donderdag 14 februari heeft Arjan Griffioen, directeur van Goudriaan Jongerius de tent officieel overhandigd aan de vrijwilligers van Rode Kruis Bodegraven. Voorzitter Wim van Os bedankte Arjan voor deze mooie en gulle gift en uiteraard ook voor de geslaagde verbouwing in het Rode Kruis gebouw.