Rode Kruis afdeling Bodegraven daagt de inwoners van gemeente Bodegraven-Reeuwijk uit om een Rondje Rebo te lopen. Met deze sponsorloop wil het Bodegraafse Rode Kruis geld inzamelen voor 3FM Serious Request. Deelnemers kunnen zelf hun route en afstand bepalen en zich daarvoor laten sponsoren door familie en vrienden. Op deze manier werk je aan je eigen gezondheid door lekker een rondje buiten te lopen, en tegelijkertijd zamel je geld in voor het goede doel!

Rondje Rebo is een sponsorloop die je volledig zelfstandig en in je eigen tijd kan uitvoeren. Je bepaalt zelf je route en het aantal kilometers dat je wandelt. Houd hierbij wel rekening met de huidige overheidsmaatregelen. Via de website www.rondjerebo.nl kan je een inschrijflijst downloaden. Op deze lijst kunnen je familie en vrienden zich met een bedrag naar keuze inschrijven om je te sponsoren voor jouw Rondje Rebo.

Tijdens de week van Serious Request (18 t/m 24 december) loop je op een dag naar keuze je eigen Rondje Rebo. Vervolgens vraag je aan al je sponsors of zij hun gesponsorde bedrag willen overmaken via de donatiepagina op www.rondjerebo.nl. Onder de deelnemers aan Rondje Rebo verloot het Rode Kruis een aantal EHBO-sets en een gratis reanimatiecursus.

Over Serious Request 2020

Met 3FM Serious Request: The Lifeline 2020 komt 3FM dit jaar in actie voor het Rode Kruis, die zich keihard inzet om de gevolgen van de Coronapandemie te bestrijden. Vrijwilligers van het Rode Kruis worden onder meer ingezet in zorginstellingen, bij vervoer van patiƫnten, de inzameling van beschermingsmiddelen en de ondersteuning van de GGD in teststraten en bij het bron- en contactonderzoek. In de week voor kerst (van 18 t/m 24 december) gaan drie dj-teams van 3FM in lockdown vanaf Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie om daarmee geld in te zamelen voor het Rode Kruis.