Via deze liveblog houden wij je op de hoogte van alle updates van het Rode Kruis over het Coronavirus COVID-19. Ook zullen wij hier meer informatie plaatsen over de acties van Rode Kruis afdeling Bodegraven e.o. en de noodhulp binnen ons district Hollands Midden. 

 

 • Rode Kruis vervoert patiënten met (verdenking op) Corona

  Sinds deze week staan er Rode Kruis bussen gereed om patiënten met (verdenking op) Corona te gaan vervoeren naar huis, dialyse, zorginstellingen of ziekenhuizen. Dit gebeurt onder begeleiding van Rode Kruis vrijwilligers. Ook vanuit Bodegraven staan vrijwilligers en een bus klaar om deze ritten uit te voeren in de regio.

 • Video van Rebonieuws: #blijfthuis

  Rebonieuws heeft een video gemaakt waarin verschillende mensen een oproep doen aan iedereen om thuis te blijven. Ook Rode Kruis Bodegraven heeft hieraan meegewerkt. Bekijk de video hieronder:

 • Nu.nl maakt videoverslag over PBM-inzameling

  Nieuwswebsite Nu.nl heeft een reportage gemaakt over de inzamelingsactie persoonlijke beschermingsmiddelen van het Rode Kruis. Ze hebben opnames gemaakt in het actiecentrum in Bodegraven en het Rode Kruis magazijn in Loenen.

  Klik op de afbeelding hieronder om de video te bekijken.

 • Marieke van Schaik bezoekt callcentrum in Bodegraven

  De directeur van het Nederlandse Rode Kruis, Marieke van Schaik, bracht maandag een bezoek aan het callcentrum in het Rode Kruis gebouw in Bodegraven. Hier handelen de vrijwilligers alle mails en telefoontjes af met donaties van persoonlijke beschermingsmiddelen.

 • Grote aantallen beschermingsmiddelen aangeboden bij Rode Kruis

  Duizenden beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen zijn bij het Rode Kruis aangeboden: meer dan 125.000 maskers, ruim 36.000 beschermingsbrillen en 500 liter desinfectant. Afgelopen vrijdagavond vroeg de hulporganisatie particulieren en ondernemers die beschikken over de juiste materialen hun spullen te doneren. In het ‘callcentrum’ in Bodegraven hebben de afgelopen dagen vele vrijwilligers gebeld, de mails gelezen en beantwoord. Lees hier het volledige bericht.

 • Posters verspreid door Ready2Help vrijwilligers

  In de hele regio Hollands Midden zijn vandaag posters verspreid met tips om verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan. De posters zijn opgehangen op openbare plekken zoals winkelcentra, supermarkten en tankstations. Dank aan de vrijwilligers van Ready2Help voor hun inzet!

 • Actiecentrum inzameling PBM in Bodegraven

  Bij het Rode Kruis in Bodegraven zijn vandaag zo’n 20 vrijwilligers actief geweest in het actiecentrum voor de landelijke inzameling van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) zoals mondkapjes, handschoenen en veiligheidsbrillen. Ze stonden alle donateurs telefonisch te woord en reageren op alle mails die binnenstromen. Ook morgen is er weer een grote groep vrijwilligers actief in het actiecentrum.

 • Rode Kruis start centrale inzameling beschermingsmiddelen

  Door het coronavirus is er een tekort aan beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen. Het Rode Kruis start daarom een centrale inzamelactie.

  Particulieren of ondernemers die materialen willen doneren, kunnen zich melden bij het Rode Kruis via deze link.

 • Ready2Help ingeschakeld voor verspreiden posters

  De vrijwilligers in Hollands Midden hebben de afgelopen dagen al diverse mensen kunnen helpen. Dit loopt uiteen van boodschappen doen tot telefonisch advies of een luisterend oor voor eenzame of bezorgde mensen. Ook is er gisteren een oproep verstuurd naar de Ready2Help-vrijwilligers in de regio om zaterdag te helpen met het verspreiden van informatieposters/flyers in verschillende gemeentes in Hollands Midden.

 • Derde dag hulplijn: 2368 bellers

  Op 18 maart is er 2368 keer gebeld naar de Rode Kruis Hulplijn op 070-4455 888. Dat brengt het totaal aantal bellers sinds maandag op 7518. We zijn blij dat we hulp kunnen bieden! Ook vandaag is de hulplijn bereikbaar voor advies of een hulpvraag.