Datum: 20 april 2023
Tijd: 19:00 - 22:00
Locatie: Rode Kruis Bodegraven, Koninginneweg 3A, 2411 XK Bodegraven
Cursus

Bij een hartstilstand is het snel starten van reanimatie van vitaal belang. Volg een cursus reanimatie bij het Rode Kruis Bodegraven. Deze cursus bedraagt 2 uur online leren en 2,5 uur klassikaal oefenen.

Je hoopt het nooit mee te maken, maar per week krijgen 300 mensen in Nederland een hartstilstand. Terwijl ze op de fiets zitten, hardlopen, aan het werk zijn, in de bioscoop zitten. Weet jij wat je moet doen als je iemand in elkaar ziet zakken? Tijdens de praktijkles train je je reanimatievaardigheden met het gebruik van de AED onder begeleiding van twee gediplomeerde instructeurs. Je leert tijdens deze cursus een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten alarmeren en EHBO te verlenen bij een hartstilstand: reanimatie en gebruik Automatische Externe Defibrillator (AED).

De opleiding bedraagt 2 uur online scholing en 2,5 uur praktijktraining. De kosten bedragen €55,-. Bij de training maken wij gebruik van een zogeheten AED-trainer van het type Defibtech Lifeline. De Lifeline AED is gemakkelijk te bedienen en hangt ook op veel andere plekken in Nederland. Wanneer u de Lifeline kunt bedienen bent u ook bekend met het bedieningsprincipe van andere merken AED’s.

Aanmelden:

>> Klik hier om je aan te melden voor deze cursus

Je wordt doorverwezen naar de cursuswebshop van het Rode Kruis. Klik op de knop ‘bekijk opties’ en vervolgens bij de betreffende cursus op ‘toevoegen’. Je voegt de cursus dan direct toe aan je winkelwagen.