Datum: 19 februari 2019

Tijd: 20.00-22.00 uur

Locatie: Rode Kruis gebouw, Koninginneweg 3A, Bodegraven

Voorlichting

Op dinsdag 19 februari organiseert Rode Kruis Bodegraven een openbare thema-avond over diabetes. Diabetes, in de volksmond bekend als suikerziekte, is een ziekte waarbij het lichaam de bloedsuiker niet meer in evenwicht kan houden. Dat komt doordat het lichaam te weinig van het hormoon insuline heeft. En ook reageert het lichaam vaak niet meer goed op insuline, of het maakt helemaal geen insuline meer. Insuline regelt de bloedsuikerspiegel.

Tijdens deze thema-avond komt EHBO-instructeur Herjan Hakkers voorlichting geven over diabetes. Hij zal uitleg geven over de verschillende vormen van diabetes, de symptomen, en hoe het leven van een diabetespati├źnt eruit ziet. Ook het wordt er aandacht besteed aan eerste hulp bij diabetespati├źnten. Waar moet je aan denken als je eerste hulp verleent aan iemand die diabetes heeft?

Deze thema-avond is openbaar toegankelijk voor alle ge├»nteresseerden. Ook als je geen vrijwilliger of EHBO’er bent bij het Rode Kruis ben je van harte welkom! Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@rodekruisbodegraven.nl of stuur een berichtje via het contactformulier op de website.